2017 is de grote doorbraak van https (SSL)

Ken je HTTPS? Het slotje dat voor de domeinnaam in je browser staat. Kijk even in de adresbalk van je browser, je ziet dit https://www.davel.be.   HyperText Transfer Protocol Secure, dus beter bekend als HTTPS, is net als HTTP (Hypertext Transfer Protocol) een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een browser (software waarmee je… Lees verder »

Inspiratie voor website design

Bij elk nieuw project vragen we aan klanten om voorbeelden te geven van websites die zij mooi vinden. Gewoon een kwestie van welke stijl en smaak de klant heeft.   Voor alle duidelijkheid: elke project is uniek; ik doe geen copy/paste werk. Ik krijg geregeld de vraag om een quasi een exacte kopie (‘zoiets als… Lees verder »

Afbeeldingen online bewerken

Heel veel ondernemers die niet vertrouwd zijn met grafische software zuchten als ze foto’s moeten verkleinen, aanpassen of vergroten. Ze weten niet welke software ze moeten gebruiken op hun pc of mac.   En met al die computer versies op de markt ben ik zelf hier ook de weg kwijt. Zeker sinds ik een 5-tal… Lees verder »

Red het internet, zegt de uitvinder van het internet.

28 jaar is het geleden dat Tim Berners-Lee de grondbeginselen van het internet uitvond. Sindsdien kennen we allemaal de impact van het internet op écht alles. Een van de redenen waarom het internet zo fel is kunnen groeien, is omdat het ‘open en vrij’ is. Kijk bijvoorbeeld naar WordPress als beheersysteem. WordPress is open source en gratis… Lees verder »

Goodbye tegen papieren administratie en boekhouding

2017 wordt het allereerste jaar waarbij mijn boekhouding volledig digitaal gaat zijn. Yep, geen enkel papier. Zowel inkomende als uitgaande facturen. Enkele ondernemers doen dit al een lange tijd; maar -als ik zo hoor- de meerderheid nog steeds niet.   Hoe ik vroeger werkte voor inkomende facturen: Factuur ontvangen (75% komt via mail) Factuur afprinten (1min… Lees verder »

Deze zeker lezen!

WordPress websites laten maken: waar moet je opletten?

WordPress is enorm populair. Volgens de recentste cijfers draait zo’n 27% van het internet op WordPress. De competitie ligt ver achter. Nota: deze cijfers zijn gemeten op 1.000.000 websites. Bij de 10.000 meest gezochte websites ligt het cijfer van Drupal veel hoger; wat zeer zeker gezegd mag worden.   Waarom is WordPress zo populair? De… Lees verder »

Bedrijfsnaam verzinnen: een wijze les van niet-marketing klanten.

2 jaar geleden mocht ik een website maken voor een riolerings- en onstoppingsbedrijf te Retie. Tevens zochten ze ook een nieuwe bedrijfsnaam.   Het bedrijf wordt gerund door 2 personen. Héél sympathieke en volkse mannen. Beide mannen hadden absoluut geen enkele ervaring met branding en marketing. Maar toch hebben ze mij (waarschijnlijk onbewust) veel bijgeleerd… Lees verder »

Je bedrijf beheren in Google Maps. Opgelet: je vergeet (waarschijnlijk) die andere routeplanner…

Er bestaan verschillende routeplanners. De bekendste is Google Maps.   Je (potentiële) klanten gebruiken ook deze routeplanner om je bedrijf op te zoeken. Wees dus ook zeker dat je hier op vermeld bent.   Wat héél veel ondernemers niet weten is dat Apple een andere map gebruikt. De meeste mensen denken dat Apple Maps hetzelfde… Lees verder »

Wachtwoorden! Om gek van te worden: stelregels en oplossingen.

Hoeveel wachtwoorden moet jij onthouden?   Met de stijgende digitalisering heb je voortaan quasi voor elke dienst een wachtwoord nodig. Het is om gek van te worden.   De meeste mensen gebruiken steeds hetzelfde wachtwoord doorheen alle online diensten. Andere mensen variëren hierin door een verzameling van 4 a 6 wachtwoorden te gebruiken; ook verdeeld… Lees verder »

5 Google zoekcommando’s: onbekend maar zeer handig.

Wist jij dat je in Google ook andere ‘type’ van zoekcommando kan ingeven dan louter tekst? Een doorsnee website bezoeker zal altijd de standaard zoekcommando gebruiken; maar als ondernemer kan je wel extra info vergaren dankzij deze zoekcommando’s. Ik geef een kort overzicht mee van de meest interessante commando’s.