Afbeeldingen online bewerken

Heel veel ondernemers die niet vertrouwd zijn met grafische software zuchten als ze foto’s moeten verkleinen, aanpassen of vergroten. Ze weten niet welke software ze moeten gebruiken op hun pc of mac.   En met al die computer versies op de markt ben ik zelf hier ook de weg kwijt. Zeker sinds ik een 5-tal… Lees verder »

Red het internet, zegt de uitvinder van het internet.

28 jaar is het geleden dat Tim Berners-Lee de grondbeginselen van het internet uitvond. Sindsdien kennen we allemaal de impact van het internet op écht alles. Een van de redenen waarom het internet zo fel is kunnen groeien, is omdat het ‘open en vrij’ is. Kijk bijvoorbeeld naar WordPress als beheersysteem. WordPress is open source en gratis… Lees verder »

Goodbye tegen papieren administratie en boekhouding

2017 wordt het allereerste jaar waarbij mijn boekhouding volledig digitaal gaat zijn. Yep, geen enkel papier. Zowel inkomende als uitgaande facturen. Enkele ondernemers doen dit al een lange tijd; maar -als ik zo hoor- de meerderheid nog steeds niet.   Hoe ik vroeger werkte voor inkomende facturen: Factuur ontvangen (75% komt via mail) Factuur afprinten (1min… Lees verder »

Deze zeker lezen!

WordPress websites laten maken: waar moet je opletten?

WordPress is enorm populair. Volgens de recentste cijfers draait zo’n 27% van het internet op WordPress. De competitie ligt ver achter. Nota: deze cijfers zijn gemeten op 1.000.000 websites. Bij de 10.000 meest gezochte websites ligt het cijfer van Drupal veel hoger; wat zeer zeker gezegd mag worden.   Waarom is WordPress zo populair? De… Lees verder »

Bedrijfsnaam verzinnen: een wijze les van niet-marketing klanten.

2 jaar geleden mocht ik een website maken voor een riolerings- en onstoppingsbedrijf te Retie. Tevens zochten ze ook een nieuwe bedrijfsnaam.   Het bedrijf wordt gerund door 2 personen. Héél sympathieke en volkse mannen. Beide mannen hadden absoluut geen enkele ervaring met branding en marketing. Maar toch hebben ze mij (waarschijnlijk onbewust) veel bijgeleerd… Lees verder »

Je bedrijf beheren in Google Maps. Opgelet: je vergeet (waarschijnlijk) die andere routeplanner…

Er bestaan verschillende routeplanners. De bekendste is Google Maps.   Je (potentiële) klanten gebruiken ook deze routeplanner om je bedrijf op te zoeken. Wees dus ook zeker dat je hier op vermeld bent.   Wat héél veel ondernemers niet weten is dat Apple een andere map gebruikt. De meeste mensen denken dat Apple Maps hetzelfde… Lees verder »

Wachtwoorden! Om gek van te worden: stelregels en oplossingen.

Hoeveel wachtwoorden moet jij onthouden?   Met de stijgende digitalisering heb je voortaan quasi voor elke dienst een wachtwoord nodig. Het is om gek van te worden.   De meeste mensen gebruiken steeds hetzelfde wachtwoord doorheen alle online diensten. Andere mensen variëren hierin door een verzameling van 4 a 6 wachtwoorden te gebruiken; ook verdeeld… Lees verder »

5 Google zoekcommando’s: onbekend maar zeer handig.

Wist jij dat je in Google ook andere ‘type’ van zoekcommando kan ingeven dan louter tekst? Een doorsnee website bezoeker zal altijd de standaard zoekcommando gebruiken; maar als ondernemer kan je wel extra info vergaren dankzij deze zoekcommando’s. Ik geef een kort overzicht mee van de meest interessante commando’s.

Afbeeldingen gebruiken van het internet… mag/kan dat?

Iedereen kent Google Afbeeldingen. Aan de hand van een trefwoord kan je hier makkelijk bijhorende afbeeldingen opzoeken, downloaden en gebruiken voor je website. Maar mag dit eigenlijk? Simpel antwoord: Neen. (Best niet) Auteursrechten op afbeeldingen Sommige afbeeldingen zullen auteursrechten bevatten en je uiteindelijk een geldboete opleveren. Op het internet vind je verschillende webwinkels terug waar je afbeeldingen… Lees verder »

Interview op WordPress TV

Enkele weken geleden werd ik gecontacteerd door John Parkinson met de vraag om een interview te doen voor WordPress.tv. De inhoud ging over de recente vertaling naar nl-be; maar ook over de Meetups (Antwerpen – Hasselt) en uiteraard de WordCamp. Mijn eerste interview in het engels… als gevolg heel veel ‘eeuuuh’ en niet afgewerkte zinsbouw.… Lees verder »